Sådan vælger du en ansigtscreme

Det kan være svært at vælge en ansigtscreme, da der er så mange på markedet. Men når du skal købe en ansigtscreme, skal du kigge på flere faktorer for at få den rette til dig eller den, som du køber en ansigtscreme til. Ved at læse med videre får du nogle faktorer, som er værd at overveje i forbindelse med køb af ansigtscreme.

Kend din hudtype

Når du skal købe en ansigtscreme, skal du kende din hudtype. Din hud kan være normal, tør, fedtet, kombineret eller sensitiv. Det kan hjælpe dig med at vælge en ansigtscreme, når du har fastslået, hvilken hudtype du har. Derved får du nemlig en creme, der passer bedst muligt til dine behov.

Hav fokus på specifikke behov

Hvis du har specifikke behov, bør du have fokus på disse, når du skal købe en ansigtscreme. Specifikke behov kan være tørhed, rynker, pigmentering eller akne. Vælg en ansigtscreme, der er målrettet disse specifikke behov, hvis du har noget, du bøvler med.

Læs ingredienslisten omhyggeligt

Nogle almindelige ingredienser i ansigtscremer inkluderer hyaluronsyre (for fugt), retinol (for anti-aging), vitamin C (for udstråling) og salicylsyre (for akne). Tjek derfor ingredienslisten for at vide, hvad en specifik ansigtscreme indeholder. På den måde kan du også se, om der er noget uhensigtsmæssigt i en specifik ansigtscreme, som du gerne vil undgå. 

Vær opmærksom på cremens egenskaber

Ansigtscremer kan have forskellige egenskaber, hvorfor du bør være opmærksom på disse. Har du eksempelvis tør hud, bør du vælge en ansigtscreme, der er fugtgivende. Har du derimod tegn på aldring, bør du overveje en ansigtscreme med anti-aging egenskaber.